Nu på söndag är det ju alla hjärtans dag♥♥♥
Om ni vill överraska era kära med någon god fika som samtidig är ”nyttig” så delar jag med mig av recept här nedan.

Karins nougat tryffelbollar (cirka 15 stycken)

blandadenougattryffelbollar
1 ½ dl pekannötter
1 ½ dl paranötter
¾ dl rå kakao
7–8 dadlar (urkärnade)
½ msk vatten
1 tsk yaconsirap
½ tsk vanilj
Kakao och hackade nötter att rulla tryfflarna i.
Mixa allt i en matberedare. Forma till små bollar och rulla sedan nougat-tryffelbollarna i kakao eller i hackade nötter.

Carob- & björnbärsbakelse (12–15 st)

carobbakelserawfood
Botten
1 1⁄2 dl pekannötter, 1⁄2 dl mandlar
, 10 dadlar (urkärnade), 2 msk carob , 1 msk kakao
, 1 msk kakaosmör,  1⁄2 msk vatten
, en gnutta salt
Fyllning
1 dl mandelsmör,
1 dl kakaosmör,
1 dl carob,
10 dadlar (urkärnade), 1 avokado
1⁄2 dl vatten,
3 msk kokosolja, 1 msk kakao,
1 tsk vanilj
Björnbärskräm
3 dl tinade björnbär, 5 torkade aprikoser
Mixa björnbär och aprikoser i en mixer till en kräm.
Topping: Björnbär
Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare. Tryck ut botten i muffins- eller bullformar, gärna av silikon.
Gör kakaosmör och kokosolja flytande i ett vattenbad. Blanda sedan alla ingredienser till fyllningen i en matberedare eller mixer. Bred ut fyllningen över botten på dina bakelser och ställ kallt i minst 
3–4 timmar innan servering. Vill du att det ska gå fortare kan du ställa in i frysen för att stelna istället.
När bakelserna är klara och har stelnat till lite så tryck ut dem ur formarna och klicka på björnbärskräm. Toppa med björnbär innan servering.

Fler recepttips 

Chokladtårta – recept HÄR. Ett tips är att utgå från denna men göra flera små cupcakes i hjärt-format istället om du har sådana formar:-)
Överraska med goda raw chokladpraliner eller annan egengjord choklad – recept och tips hittar du HÄR. Det finns chokladpralinformar med hjärtform att köpa på ex Panduro.

Vill du ge bort en present kan en av mina böcker vara en bra idé! Fint att bara slå in i ett tjockt rosa eller rött sidenband.
STOR KRAM till er alla, TACK för att just du läser min blogg:-)

KH_liggande_gron_webb