Snart är det dags för påsk, en härlig höjdpunkt under våren fast samtidigt en period då vi stoppar i oss ännu mer godis än vanligt. Många vill ju fira påsken med att ge bort fina påskägg, men varför måste det vara vitt socker blandat med konstiga färgämen och andra tillsatser som vi ger bort???
Med dagens blogginlägg vill jag inspirera till nyttigare påskägg att ge till dina barn, nära och kära.

Karins förslag till påskägg!  (Tipsen är hämtade från mitt blogginlägg vid samma tidpunkt förra året:-) 

 

  • Karins mummablandning – mullbär, gojibär, raw kakaonibs, solros- och pumpafrön samt torkade kokoschips
  • En leksak + tablettask fylld med incabär och torkade hallon eller andra torkade bär
  • Påskpraliner (se recept HÄR)
  • Biobiljett
  • God nötblandning – ex. ekologiska paranötter, hasselnötter, pecannötter och valnötter
  • Mullbär i raw choklad från Raw Choc Company
  • En grön gåva från naturskyddsföreningen
  • Ett exemplar av min bok, Karins Gröna Värld – Livsstil & Raw Food
  • Ge bort en upplevelse, ex middag eller SPA-besök
  • Lyxig raw food-choklad
  • Cocktailtomater, minimorötter
  • Hemmagjorda raw food-snacksbollar
  • Ett säsongskort på ex Liseberg, Borås Djurpark, Kolmården eller Gröna Lund
  • Raw food-granola
  • En liten fint kort med en ledtråd till skattjakt som leder fram till ett paket. Kan t.ex. vara en tröja eller fina underkläder.

Hoppas att tipsen ovan kan få er att testa lite nya saker i påskäggen i år!
Vill ni ha en god och nyttigare fika eller dessert att servera under påsk så kan ni testa att göra min goda raw food-bärpaj, se recept nedan.

Karins minibärpaj med macadamiagrädde, (8-10 port)

Botten:
1,5 dl hasselnötter (alternativt solrosfrön för en nötfri botten)
1 dl kokosflingor
6 dadlar (urkärnade)
1 tsk honung
1 tsk vatten
en gnutta salt
Topping:
Blandade bär, t ex hallon, blåbär och björnbär. Macadamiagrädde, se recept nedan.
Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare. Tryck ut botten i små muffinsformar eller minipaj-formar. Lägg på rikligt med bär och en klick grädde innan servering. Vill du istället göra en stor paj kan du dubbla satsen till botten och trycka ut i en pajform, ca 20 cm i diameter. Lägg sedan på massvis med blandade bär och servera pajen med grädde.

Macadamiagrädde

3 dl macadamianötter
2–2,5 dl vatten
2 msk kallpressad raw kokosolja
2–3 msk honung
(eventuellt 0,5 tsk vanilj för vaniljsmak på grädden)
Mixa först macadamianötter med vatten till en helt slät kräm, tillsätt resterande ingredienser och mixa igen till en krämig grädde. Ställ gärna grädden kallt i kylen en stund innan servering eller låt stå över natten så tjocknar den till.

GLAD och hälsosam PÅSK önskar jag er alla!

Karin♥