Hög tid för grönkål

Postad måndag 15 september, 2014

Säsong för kungen av grönt, GRÖNKÅL! Jag är så glad att jag har världens bästa ställe att handla mina grönsaker på, Arvidssons på Hulta i Borås. Har köpt färsk ekologisk grönkål sedan en månad tillbaka och det är sådan lyx!!! Grönkål är nämligen något av det nyttigaste vi kan äta:-)

Jag köper alltid mycket grönkål åt gången och ställer min grönkål i en kruka med vatten utomhus. Den håller sig fräsch länge då. På morgonen går jag bara ut och plockar av lite kvistar och gör en morgonsmoothie, juice eller grön smoothie-bowl till frukost.

Som till exempel den här som jag åt härom dagen med grönkål, kokosmjölk, avokado, vanilj och ett par dadlar. Kokosflingor, kokoschips, hallon, pumpafrön, blåbär och bipollen som topping.

Jag använder också mycket grönkål i mina sallader och ibland gör jag grönkålschips i min torkugn eller vanliga ugn.

Recept på en mycket god, nyttig och fräsch grönkålssallad hittar du HÄR. ♥♥ 

Grönkål innehåller mycket bra som till exempel järn, kalcium, magnesium,vitamin A, C, E och B6. Dessutom innehåller den mycket klorofyll, antioxidanter och så är den alkalisk (basisk).

Idag vill jag dela med mig av ett par smoothie recept med grönkål i, recepten är hämtade från mina böcker, Karins Gröna Värld och Grönsakskärlek.

Love your greens!!!

Karin♥

3 x Grönt med päronsmak (2–3 glas) 

2–3 päron

3 dl vatten

1 avokado

1 mangoldblad

1 näve färsk grönkål

1⁄2 påse bladspenat (ca 35 g)

Ta bort stammen från mangoldbladet och gör likadant med grönkålen. Hacka i mindre bitar och dela också päronet i mindre bitar. Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät smoothie. Servera direkt.

 

Grönkål & Mango ( 2 glas) 

2 dl fryst eller färsk finhackad grönkål

3 dl fryst eller färsk mango

1–2 päron

1 avokado

4 dl vatten

Mixa allt i en mixer och servera direkt.

 

 

 

 

- 2014 -
15/09

Dela

Dela gärna med dig av inlägget via Facebook, Twitter eller e-post genom att klicka på ikonerna nedan.

  • Arkiv

  • Kategorier