Så var det dags igen att pryda veckans omslag av Citybladet (bilaga till Borås Tidning). Alltid kul♥

Inne i tidningen hittar du intervju med mig om vegetarianism + ett recept på goda vegetariska raw food tacowraps.

Receptet delar jag även med mig av här i bloggen idag, se nedan.

Fotningen till Citybladet skedde 2 veckor efter förlossningen, kanske tur det för även om jag var trött då så är jag faktiskt ännu mer trött nu efter 2 månaders sömnbrist istället för ett par veckor, hi, hi …

Karins Mexikanska tacowraps (4 portioner) 

Raw food, vegetariska, gluten- och mjölkfria
Wrapsen passar perfekt till tacokvällen och är dessutom enkla att göra och kan förberedas i förväg. Vill resten av familjen/vännerna ha ”vanliga tacos” så gör lite extra av de raw tillbehören som de säkert gärna testar! T.ex. att använda salladsblad istället för pitabröd. På det här sättet känns det som om alla äter samma fast man kanske har helt har olika syn på mat och vad man faktiskt vill äta.
Jag tycker rätten är rolig bjudmat om man tex bjuder över lite vänner mitt i veckan på en trevlig kväll♥

Wraps: Stora blad av vitkål, spetskål eller romansallad
Tacofärs: 3 dl valnötter
, 1 stor morot eller 2 mindre
, 1 ½ msk tamari (vetefri sojasås), 1 msk citronjuice
, 2–3 cm färsk röd chili (eller mer om du vill ha den starkare), 
1–2 vitlöksklyftor
, 2 tsk malen koriander
, 1 tsk kummin,
1 tsk oregano
, en gnutta cayennepeppar
Blötlägg gärna valnötterna. Om du ej blötlägger så tillsätt 1 msk vatten till tacofärsen. Grovhacka först morot i en matberedare, lägg sedan i resterande ingredienser och mixa igen.
Tillbehör: Guacamole, pinjeost, tomatsalsa, finhackad gul lök, 
hackade tomater och gurka

Att göra tacowrapsen: Fyll kål- eller salladsbladen med tacofärs, blandade grönsaker, tomatsalsa, guacamole och pinjeost.
Tomatsalsa: 4 soltorkade tomater, 3 tomater
, ½ röd paprika, 
¼ gul lök, 1–2 cm färsk röd chili, 1 tsk citronjuice, 1 vitlöksklyfta, 1 krm salt
Skär de soltorkade tomater i mindre bitar och blötlägg dem sedan i ca 30 minuter. Mixa alla ingredienser till tomatsalsan i en matberedare.
Pinjeost: 2 dl pinjenötter, 1 dl vatten, 1 msk citronsaft, 1 krm salt.
Mixa allt i en mixer till en slät ostsås.
Guacamole: 2 avokado, ¼ gul lök, 1 vitlöksklyfta, 1 msk limejuice, en handfull färsk koriander
Mosa avokado med en gaffel. Finhacka löken och pressa i vitlöksklyftan. Tillsätt lime och koriander och blanda allt, smaka av med salt.

Hoppas att du testar receptet som är ett av mina favoritrecept. Tacofärsen passar förresten också gott till zucchinipasta. Servera med en tomatsås och du har en god pastarätt också!
Njut av veckan

Karin♥