Vitt och snö ute och härligt kallt = julstämning i massor!
Jag har skapat en sanslöst god och julig raw food-cheesecake med pepparkaksbotten och clementin i fyllningen.
Vill passa på att delge alla ni som läser min blogg receptet, så här kommer det.

Karins raw Pepparkakscheesecake

(6-8 portioner)

Botten:
2 dl pekannötter
2 dl solrosfrön
8 urkärnade dadlar
1 msk honung
2 tsk malen kanel
1 tsk malen nejlika
1 krm malen ingefära
1 krm malen kardemumma
en gnutta salt
Fyllning:
1 dl macadamianötter
1 dl pinjenötter
½ dl solrosfrön
½ dl kallpressad raw kokosolja
1 skalad clementin
1 – 1, ½ msk honung
¼ dl vatten

Börja med att göra botten. Mixa pekannötter och solrosfrön i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser till botten och mixa igen. Tryck ut botten i en form (ca 15-16 cm diameter) med avtagbar kant.
Mal macadamianötter, pinjenötter och solrosfrön i en mixer, (har du ingen kraftig mixer kan detta göras i matberedaren eller så mal nötterna i en elektrisk kaffekvarn). 
Gör kokosoljan flytande i ett ljummet vattenbad.
Tillsätt övriga ingredienser till fyllningen och mixa igen tills fyllningen är helt slät. Bred ut fyllningen över pepparkaksbotten och ställ kallt för att stelna till, gärna i frysen så går det fortare.
Innan servering kan du pudra cheesecaken med kanel och dekorera med pekannötter och clementinskivor.

TIPS: Gör goda pepparkaksbollar, utgå från receptet till botten och forma bara till bollar. Rulla eventuellt bollarna lite hackade pekannötter och apelsinzest.

 

Karin♥