Idag fick jag tidningen Hälsa & Fitness i brevlådan. I tidningen har de med 4 recept från min bok på ett uppslag. Temat = nyttigare julgodis. All min fika är både mjölk- och glutenfri + att det inte innehåller några konstiga tillsatsämnen eller vitt socker. Dessutom vegan och ekologiskt och såklart raw food, dvs inte upphettat för att behålla maximalt med näring i ingredienserna.

I tidningen har de med mina recept på macarutor, nougattryffelbollar, mummabitar och apelsinpraliner.
Här nedan delar jag med mig av receptet på mina goda macarutor som är enkla att göra och har en läcker smak av maca.

Macapulver är för dig som inte vet pulvret från macaroten som är en näringstät rotsak. Maca har under flera tusen år använts i matlagningen i Peru och innehåller essentiella aminosyror, kalcium, zink, magnesium och järn.

Karins Macarutor (ca 12-15 st)

2 dl valnötter
1 dl kokosflingor
1 dl russin
1 msk maca-pulver
1 msk honung
1 msk kallpressad raw kokosolja
1 tsk kardemumma
en gnutta salt

Mixa alla ingredienser i en matberedare. Tryck ut i en avlång form. Ställ formen kallt så att det stelnar. Sen är det bara att skära rutor och servera.
Det går bra att frysa in de som du inte går åt:-)

Karin♥