Dags för ett nytt recept på superenkla och sjukt smarriga bollar. Redo?

Karins tahinitryffel-bollar 

25 st urkärnade färska dadlar
1,5 dl tahini (osaltad, jag gillar den från Urtekram.)
1 dl rå kakao
1 dl kokosflingor
1 dl sesamfrön
1 msk kallpressad kokosolja
1 msk honung (kan uteslutas)
0,5 tsk salt

Rulla i rå kakao/sesamfrön eller doppa i smält mörk choklad.

Lägg alla ingredienser utom sesamfröna i en matberedare. Mixa slätt. Tillsätt sesamfröna och blanda lätt. Forma till bollar och rulla i antingen sesamfrön eller i kakao.
Jag gjorde även en variant där jag formade ”degen” till en 1–2 cm hög rektangel, hällde över mörk smält choklad och skar sedan i rutor.
Förvara bollarna/rutorna i frysen i några timmar innan servering. De är goda att äta direkt från frysen så lättast att förvara dem där så kan du lenkelt bjuda på smarrig fika när du får oväntat besök:-)