Jag är en sann frukostälskare♥♥♥ Njuter verkligen av att äta goda och nyttiga frukostar och gillar att exprimentera och variera vad jag äter till frukost. Inte för att det egentligen behövs utan för att jag tycker det är kul att skapa olika frukosträtter utifrån vad jag känner att jag vill ha och behöver från dag till dag. (Följ mig gärna på Instagram för inspiration)
Oftast, eftersom jag går upp väldigt tidigt, äter jag 2 frukostar. Det jag alltid börjar med när jag vaknat är att dricka 2 stora glas med vatten och ta mina kosttillskott. Sen kan första frukosten vara en färskpressad grönsaksjuice, en grön smoothie, melon, grapefrukt eller avokado, morötter, gurka och hampaprotein.

Frukost nummer 2 avnjuter jag gärna i lugn och ro (nåja, önskar det vore lugn och ro men med 2 små småttingar hemma blir det oftast inte så lugnt:-) Oftast äter jag denna frukost först vid 08.30–09.00 tiden efter träningspass. Tränar i stort sett bara på morgonen, love it!
Idag vill jag dela med mig av lite mack- och påläggsinspiration. För det går att äta nyttiga ”mackor” som både är glutenfria, veganska och raw. Och himmelskt goda:-)

Just dessa mackor jag åt till frukost idag är dock inte helt ”raw” då receptet på ”brödet” är ”tillagat” Risknäcke från min nya bok, Grönsakskärlek. Så magiskt gott och enkelt att göra, delar med mig av receptet här nedan i bloggen. ÄLSKAR verkligen detta knäcke:-) Men det går ju jättebra att ta raw food-kex istället, du hittar recept i många olika varianter i mina båda böcker.
Påläggen på dessa frukostmackor är avokadosmör med gräslök och dill-cream cheese på den andra. Recepten hittar ni i detta blogginlägg längre ner och båda dessa recept är hämtade från min bok Karins Gröna Värld
Sen tycker jag det är grymt fräscht med marinerad vitkål som pålägg så det är det på den tredje mackan samt krasse på toppen. (Finstrimla bara vitkål, jag använder gärna min mandolin, och sen marinera i olivolja och salt, massera in oljan ordentligt med hjälp av dina händer så att vitkålen mjuknar. Förvara sedan i kylskåp)
Så dagens frukost blev alltså denna goda mack-tallrik, serverat med en hampaproteindrink och morotsstavar.

Här delar jag med mig av de supergoda recepten!!!

Karins snabba Risknäcke (2 plåtar)


2½ dl fullkornsrismjöl
2 dl linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
3–4 msk kokosolja
3 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop mjöl, frön och salt i en bunke. Koka upp 4½ dl vatten och blanda ner kokosoljan i det kokande vattnet.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör om.
Kavla ut blandningen mellan 2 bakplåtspapper på 2 plåtar.
Grädda i ugn i cirka 40–50 minuter på 175 graders värme tills det är helt torrt.

Avokadosmör med gräslök


1 avokado
ett stort knippe färsk gräslök
salt
Mosa avokado med en gaffel, blanda ner finklippt gräslök och smaka
 av med salt. Avokadosmöret är gott som pålägg eller som en dippröra. 

Dill-cream cheese


1 ½ dl pinjenötter
¾ dl solrosfrön
1–1½ dl vatten
1 msk citronjuice
½–1 krm salt
1 dl finhackad dill
Mixa alla ingredienserna utom dillen i en mixer till en krämig ost. Osten tjocknar lite när den stått till sig en stund i kylskåp. Blanda ner den finhackade dillen i osten och rör om.
Dill-cream cheese är underbart god som pålägg eller som dipp till grönsakstavar som gurka, morötter och selleri.

Hoppas att dessa recept kommer till användning och att du testar mina goda, nyttiga mackor! Förresten de passar lika bra som snabb lunch eller kvällsmat också:-)
Grön frukostkärlek,

Karin♥