Hello på er!
Förbereder inför att Collin snart fyller 4 år. Så igår slängde jag och han ihop dessa smarriga pepparkaksbollar:-)
Rawpapparkaksbollar
Receptet är liknande det som finns i min bok Grönsakskärlek (pepparkaksklubbor) men gjorde dessa nötfria och la till lite fikon också i smeten.
Rullade dom i kanel och la i fina formar, i med ett litet hjärta för extra kalaskänsla.
Receptet hittar du nedan,

Karins Pepparkaksbollar 

cirka 15 stycken
2,5 dl pumpafrön
15 dadlar (färska och urkärnade)
2 torkade fikon i mindre bitar
2 msk rivet kakaosmör
1,5 tsk kanel
1 tsk apelsinzest
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen nejlika
0,5 tsk vanilj
1 krm malen ingefära
en gnutta salt

Mixa pumpafrön, fikon och dadlar i en matberedare, tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa igen. Forma till bollar. Rulla eventuellt i kanel. Lägg i fina formar.
Ställ kallt i minst någon timme innan servering. Går utmärkt att frysa och ta fram en stund innan fikadags!
Rawpapparkaksbollar2
KH_liggande_gron_webb