Här kommer ett recept på läckra raw food-klubbor med pepparkakssmak. Kanske något för den kommande Lucia-helgen?
Receptet är hämtat från min senaste bok, Grönsakskärlek! Som för övrigt kan vara årets julklapp till nära och kära:-) Går enkelt att handla i vår webbshop och ifall du vill ha boken signerad av mig så skriver du bara det och till vem jag ska signera den/dem♥♥♥
För fler bra julklappstips kolla in mitt blogginlägg från förra året HÄR.

KARINS PEPPARKAKSKLUBBOR (15 stycken)


2 1⁄2 dl hasselnötter
15 dadlar (urkärnade)
2 msk kakaosmör
1 1⁄2 tsk kanel
1 tsk apelsinzest
 (rivet apelsinskal)
1⁄2 tsk malen kardemumma
1⁄2 tsk malen nejlika
1⁄2 tsk vanilj
1 krm malen ingefära
en gnutta salt

Apelsinchoklad
1⁄2 dl kakaosmör
1⁄2 dl kakao
1 msk yaconsirap
1 tsk apelsinzest
en gnutta salt

Börja med att göra bollarna. Mixa nötter och dadlar i en matberedare, tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa igen. Forma till bollar. Stick in en cocktailpinne eller glasspinne i varje boll och ställ i frysen i minst 30–60 minuter för att stelna till.
Gör apelsinchokladen= gör kakaosmöret flytande i ett ljummet vattenbad. Blanda ner kakao, yaconsirap, apelsinzest och salt. Rör om ordentligt. och låt den stå i 20–30 minuter innan du börjar så blir den lättare att arbeta med.
Doppa sedan klubborna helt eller delvis i chokladen. Ställ klubborna kallt en stund så att chokladen stelnar.

TIPS: Gör klubborna nötfria genom att använda hälften solrosfrön och hälften pumpafrön istället för hasselnötter.

FLER AV MINA RAW FOOD-FIKARECEPT!

Julig cheese-cake hittar du HÄR
Pepparkakssmoothie hittar du HÄR
Nougattryfflar och carobmummabitar hittar du HÄR
Raw pralinchoklad hittar du HÄR
Chokladbräck med tranbär och paranötter hittar du HÄR
Kolachokladtårta hittar du HÄR

Njut av dagen:-) Och pepparkaksklubborna och det andra smaskiga raw food-fikat

Karin♥